Becsődöl Elon Musk egyik vállalkozása ?

H I R D E T É S

Hosszú cikket szentelt a Bloomberg a milliárdos vállalkozó napelemes tetőinek, melyektől állami támogatások és hitelek nélkül is nagy profitot várt.

A terméket először 2016-ban mutatták be, amikor a Tesla éppen a Solar City felvásárlására próbált vállalkozni . Ahogy a Bitcoinbázis írja: eltelt 5 év és a vállalat alig gyártott napelemes tetőt, hetente csak 200 terméket telepít ki. Ez annak ellenére van így, hogy Musk két éve még  azt a célt tűzte ki, hogy hetente több mint 1000-et telepít. Idén áprilisban viszont drasztikusan megemelte az árakat, ami miatt rengeteg megrendelő visszavonta a megbízást.

Musk nemrég elmondta, hogy csapata “jelentős hibákat követett el. A gyártás jól megy, de a telepítésnél elakadtunk.”

A Good Faith Energy telepítő társaság vezérigazgatója szerint: “A Solar Roof nem egy könnyen telepíthető termék, nem is olcsó”. Musk közben kirúgta a Tesla Energy vezetőjét és a Tesla buffalói gyárának üzemeltetési igazgatóját is.

Eric Weddle, aki a Tesla napelemes tetőit telepíti arra a következtetésre jutott: “Úgy tűnik, senki sem aggódik a program jövője miatt. Mindenki csak a programhoz kapcsolódó emberek miatt aggódik. Még mindig nem tudjuk, ki irányítja a dolgokat, de már szerintem a Tesla sem tudja.”

Foto: tesla.com

#tesla #elonmusk #solarroof

H I R D E T É S