Szakmunkás fiatal
Forrás: Envato

Már lehet pályázni a fejenként közel 2 milliós bértámogatásra

blank
blank

H I R D E T É S

Az új bértámogatás a szakképzettséggel rendelkező, 30 év alatti álláskeresőket segíti novembertől.

Az első kilencven napban a frissen felvettek munkatapasztalat-szerzésének költségeit fedezi a bértámogatási program, ezután igényelhető fél éven át a havi 100 ezer forintos Vállalkozások munkaerő támogatása is.

Minimum 4 órás foglalkoztatást kell vállalnia munkáltatónak

A cégeknek először azt kell vállalniuk, hogy teljes, vagy legalább napi 4 órás részmunkaidőben foglalkoztatják a 2011 óta iskolarendszerben vagy felnőttképzésben szakképesítést, vagy felsőfokú végzettséget szerzett fiatalokat. A teljes állomány figyelembe vételével tíz munkavállalóig egyszerre legfeljebb két álláskereső, tíz fő felett az összes létszám maximum 30 százaléka után fizethető ki az összesen 90 napig folyósítható munkatapasztalat-szerzési támogatás. Mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és a szociális hozzájárulási adó 100 százaléka, de teljes munkaidő esetén havonta legfeljebb a garantált bérminimum kétszerese, azaz 438 ezer forint. A munkáltató ezt követően igényelheti az álláskereső után 6 hónapon át járó Vállalkozások munkaerő támogatását azzal a feltétellel, hogy a munkabért a korábbi időszakhoz képest nem csökkenti.

A támogatási kérelmeket november elsejétől lehet benyújtani a foglalkoztatni kívánt személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes, állami foglalkoztatási szervként eljáró járási hivatalhoz.

Forrás: MTI

Forrás: Envato

#bertamogatas #foglalkoztatas #szakkepzes #munka #allaskeresok

H I R D E T É S