blank

Betiltaná a cigarettát a világ legnagyobb dohánycége

blank
blank

H I R D E T É S

A Philip Morris vezérigazgatója el tudná képzelni a világot cigaretták nélkül és inkább a füstmentes alternatívákat részesítené előnyben. Szerinte 10 év alatt ki lehetne vezetni a cigarettákat a piacról, hasonlóan a belsőégésű motorokhoz.

Jaczek Olczak a The Guardiannak elmondta:  a belsőégésű motorral felszerelt autók lehetnek a minták, melyek értékesítését 2030-tól szüntetik meg. A lépés szerint eloszlathatja a zavart a fogyasztók körében, akik közül sokan még mindig azt gondolják, hogy a füstmentes alternatívák – mint például a cégének az IQOS nevű terméke vagy a vaporizátorok – károsabbakírja a Világgazdaság.

A vállalat a közelmúltban arról beszélt, hogy bevételeinek felét szeretné füstmentes termékekből elérni és egészségügyi és wellnes vállalattá alakulna. A vállalat mindeddig 8 milliárd dollárt költött arra, hogy a dohányon kívüli bevételi forrásokra is szert tudjon tenni – ilyen az asztmás inhalátorokat gyártó Vectura, amiért közel 1 milliárd fontot fizetne, vagy a nikotinos rágókat gyártó Fertin Pharma, amiért 820 millió dollárt fizetett.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint évente 8 millióan vesztik életüket dohányzás miatt.

Fotó: Envato

#fenntarthatosag #egeszseg #cigaretta #philipmorris

H I R D E T É S