blank

Biodiverzitási jogszabály megalkotását javasolja az Európai Parlament

blank
blank

H I R D E T É S

Az állásfoglalás az Európai Bizottság új, a biológiai sokféleség megóvására létrehozott stratégiáját akarja megvalósítani, amely többek között a növényvédő szerek, a műtrágyák használatának 50 illetve 20 százalékos csökkentését, valamint az ökoszisztémák 2050-ig történő megerősítését irányozza elő.

A képviselők szerint  az új stratégiának megfelelően kell kezelnie a természetben bekövetkező változások mind az öt fő kiváltó okát: a területhasználat változását, az élőlények közvetlen kizsákmányolását, az éghajlatváltozást, a környezetszennyezést, valamint az idegenhonos inváziós fajokat. Európában évente 20 milliárd eurót kellene költeni a biológiai sokféleség megőrzését célzó lépésekre – hangsúlyozták a képviselők.

A cél: 2030-ra, az EU szárazföldi és tengeri területeinek legalább 30 százalékát védetté kellene nyilvánítani, 25 százalékának pedig ökológiai gazdálkodás alatt álló területnek kell lennie. Emellett fokozni kell a vadon élő állatok és növények védelmét, és növelni kell a városi területek biológiai sokféleségét például zöld tetőteraszok bevezetésével.

Forrás: MTI

#termeszetvedelem #biodiverzitas #eghajlatvaltozas

H I R D E T É S