blank

Borúlátás és optimizmus. Mire számítanak a fiatalok?

blank
blank

H I R D E T É S

Bár az idén 7,8 százalékkal nőtt a huszonévesek nettó fizetése, a dolgozó fiataloknak csak a 23 százaléka számít 3-5 százalékot meghaladó fizetésemelésre a következő egy évben a K&H ifjúsági indexéhez készült reprezentatív kutatás szerint. A jelek szerint a fiatalok egy része borúlátónak mondható, ugyanakkor vannak optimisták is.

Az idei év első felében a legalább öt fős cégeknél, állami vagy nonprofit szervezeteknél dolgozó 20-29 évesek – a különböző kedvezmények nélkül – nettóban több mint 244 ezer forintos átlagfizetést kaptak havonta. Ez 7,8 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 227 ezres összeget.

Az utóbbi években látott jelentős növekedés ellenére a dolgozó 19-29 évesek nagy része nem vár komolyabb fizetésemelést. A kutatás szerint a megkérdezettek 23 százaléka vár nagyobb béremelést, ami az inflációt meghaladó emelkedést jelentene.

A többség viszont óvatos, az inflációnál visszafogottabb, azaz 3-5 százalék alatti bérnövekedéssel számol a következő időszakban, 24 százalékuk pedig nem vár változást. Kedvező ugyanakkor, hogy a dolgozó fiatalok mindössze 3 százaléka számol azzal, hogy kisebb mértékben emelkedik a fizetése.

Fotó: Envato

#berek #beremelkedes #fiatalok #kutatas

H I R D E T É S