Pizzafutár

Diákokkal orvosolják a munkaerőhiányt

blank
blank

Egy év alatt a négyszeresére nőtt a diákokat toborzó álláshirdetések száma Magyarországon, a jelentkezések is látványosan gyarapodtak. A diákmunkások átlag életkora 1 évvel csökkent az előző évéhez képest.

Míg 2020-ban a top három helyen a kommunikáció és PR, az éttermi vendéglátás és a gépjárművezető, sofőr, futár állt, az idei évre az adatrögzítő vált a legnépszerűbb kategóriává, amit az online marketing és a szakmai asszisztens pozíciók követnek. – írja a Profession.hu.

Az elmúlt időszakban a raktáros és egyéb raktári szakmunka, az anyagmozgatás, rakodás, valamint az éttermi vendéglátás, a szakmai asszisztens és a betanított munka vesztett leginkább a népszerűségéből a diákok körében.

A diákmunkások közel fele még egyáltalán nem rendelkezik tapasztalattal, negyedük maximum 1-3, 13 százalékuk azonban 3-5 évet is fel tud mutatni.

A jelentkezők 47 százaléka diplomás, miközben tavaly közel azonos arányban a középiskolai végzettségűek jelentették a többséget; mind a két évben a szakiskolából vagy szakmunkásképzőből érkezett diákok voltak a legkevesebben.

Fotó: Envato

#diakmunka #foglalkoztatas #munkaeropiac