blank

Dolgozzunk irodában, de milyenben? A fő szempont a kényelem

blank
blank

H I R D E T É S

A járvány utáni az irodáknak többet kell majd nyújtaniuk, mint korábban – jobbnak, kényelmesebbnek kell lenniük, mint amilyenek otthonaink – derült ki Európa egyik vezető kivitelező és ingatlanfejlesztő vállalata felmérésének eredményei alapján, melyet a Piac és Profit közölt.

A Skanska megbízásából a Zymetria kutatási és elemző cég készített felmérést Magyarország, Lengyelország, Románia és Csehország nagyvárosaiban élő 2000 irodai dolgozó bevonásával, arról: hogyan változtak a dolgozói igények az irodaházakkal kapcsolatban a pandémia után.

A kutatást végző cég szakembere szerint kiderült: az emberek még mindig az irodákat részesítik előnyben, a válaszadók több mint fele állította, hogy szinte teljes időben az irodában szeretne dolgozni.

Az irodákkal szemben támasztott elvárások között szerepel a különböző típusú terek – csendes szoba a koncentrációt igénylő feladatokhoz, a kreatív munkákhoz vagy a csapatmunkához igazított helyiségek  – elérhetősége, továbbá az épületben lévő szolgáltatások (kávézók, jóga vagy éppen pilates órák)  rendelkezésre állása.

A hazai válaszadók szerint az irodai munkavégzés legerősebb ösztönzője a csendes munkatér, ami lehetővé teszi a koncentrációt, de vonzó a munkáltató által biztosított étkezés és a jól felszerelt konyha is. A magyar irodai dolgozók nagyra értékelik az ingyenes parkolási lehetőséget, a megkérdezett országok közül ezt a témát a magyarországi válaszadók említették a leggyakrabban.

A felmérés szerint a magyarok 40 százaléka a hosszú ingázást tartja a legerősebb akadálynak, ha az irodai munkavégzésről van szó.

#munkahely #felmeres #jarvany #munkakorulmenyek

H I R D E T É S