blank

Egy tartomány kivételével egész Olaszországban feloldották a korlátozásokat

blank
blank

H I R D E T É S

Majdnem minden olaszországi tartomány úgynevezett fehér zónába lépett át hétfőn a járványkorlátozások szinte teljes feloldásával, eltörölték az esti kijárási tilalmat,  egyedül a maszk használata maradt kötelező szabadtéren is.

Olaszország szinte teljes egészén szabaddá vált a mozgás a tartományok és a városok között.  Az egyetlen kivételt a 125 ezer lakosú Valle d’Aosta képviseli, mely csak június 28-től lesz fehér övezet. Kötelező korlátozásként fennmaradt a biztonsági távolság betartása, valamint a szájmaszk viselete szabadtéren is, de ennek eltörléséről már a napokban dönt a római kormány.

Az országban megkezdődött a nyári szabadság időszaka, miután az utóbbi napokban véget ért a tanév, és befejeződött az érettségi is. A hétvégén telt ház volt a tengerparti strandokon, fiatalok tömegei pedig megrohamozták San Marino diszkóit, melyek az olaszországi diszkókkal ellentétben már újranyitottak a korlátozások teljes oldásával. Firenzében ma délelőtt hosszú sorokban álltak az olasz és többnyire európai turisták a firenzei dóm előtt belépésre várva.

Hétfő délelőttig több mint 46 millió olasz kapott védőoltást, közöttük kevesebb mint 16 millióan második dózisban is részesültek, ami a lakosság valamivel több mint 29 százalékának felel meg.  Közben a járványbiztos bejelentette, hogy ismét akadozik a vakcinaszállítmányok érkezése, ami szeptember végére tolhatja a nyájimmunitást.

#ujranyitas #jarvany #olaszorszag

H I R D E T É S