blank

Egyre népszerűbbek az ingatlanpiaci befektetések

blank
blank

H I R D E T É S

Magyarországon az ingatlanpiaci befektetések értéke 550 millió euró volt az első fél évben, 10 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest – közölte a CBRE, a világ legnagyobb kereskedelmi ingatlan- és befektetési vállalata.

Számításaik szerint a magyar piac a nyár végéig kis mértékben tovább nő: a befektetési forgalom szeptemberre átlépheti a 700 millió eurós határt. A folyamatban lévő tranzakciók alapján pedig 2021 végére a magyarországi befektetési volumen elérheti az 1,2-1,3 milliárd eurót, ami éves összevetésben 25-30 százalékos növekedés.

Arra is rámutattak, hogy világszerte nőtt az ipari ingatlanok iránti érdeklődés: Csehországban és Lengyelországban az utóbbi években már a teljes forgalom 25-30 százalékát teszik ki az ipari ingatlanokkal összefüggő befektetések. Magyarországon azonban ez az arány kevesebb, mint 10 százalék,

A közlemény szerint a befektetéseket nagymértékben befolyásolják az ingatlanhasználati tendenciák, valamint, hogy a járvány következményeként az távmunka elterjedésével alábbhagyott az érdeklődés az irodák iránt. Példaként említették, hogy míg 2019-ben a befektetők 58 százaléka fektetett volna irodai ingatlanba, 2021-ben már csak 38 százalékuk.

Az ipari ingatlanok iránti érdeklődést tükrözik az árazással kapcsolatos visszajelzések is, mivel a megkérdezettek 31 százaléka kínálati áron felül is hajlandó vásárolni.

Fotó: Envato

Forrás: MTI

#ingatlanpiac #befektetes #irodak

H I R D E T É S