blank

Együttműködési megállapodás a Balaton jövőjéért

blank
blank

H I R D E T É S

A balatoni vízminőség-változás hatékonyabb nyomon követése érdekében ötéves együttműködési megállapodást kötött ma a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a három érintett dunántúli vízügyi igazgatóság.

A közlemény szerint az intézmények mostantól kölcsönösen megosztják a balatoni mérések adatait, ha kell, segítik egymást a kiértékelésében, valamint egyeztetnek a mintavételekről. A cél a balatoni mérési adatok egységes kezelése, az információáramlás biztosítása, valamint az alap- és alkalmazott kutatások eredményeinek felhasználása a vízgazdálkodási és vízkezelési eljárások kidolgozásában.

Mint megjegyezték, az aláíró felek eddig is végeztek vízminőségi méréseket, de ezeket csak saját kutatásaikban használták fel.

Az OVF közlése szerint a megállapodás részeként a szakemberek megosztják egymással a műholdképek felhasználásához és kiértékeléséhez a rendelkezésükre álló módszertani eljárásokat.

Láng Istvánt, az OVF főigazgatója szerint szükség van a BLK szakembereinek tudására, arra az inkább ökológiai, mintsem vízgazdálkodási kutatási háttérre, amelyben feltárják a kedvezőtlen folyamatok kialakulásának okait, esélyt adva a megelőzésre.

Fotó: Wikimedia Commons

Forrás: MTI

#fenntarthatosag #vizminoseg #balaton

H I R D E T É S