blank

Elektromos autókhoz fejlesztett motorhűtőt a Miskolci Egyetem és a Bosch

blank
blank

Hűtővíz keringtető szivattyút és motorhűtő ventilátort fejlesztett a miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. konzorciumi partnereivel, a Miskolci Egyetemmel és a Bay Zoltán Közhasznú Nonprofit Kft.-vel – a fejlesztéshez 1,038 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyertek.

A projekt következő generációs, a gépjárművek hűtőkörében működő egységekhez fejlesztett műszaki megoldásokat, hogy azok élettartama a jövőbeni elektromos vagy hibrid meghajtású járművek követelményeinek is megfeleljenek. A munka eredményeként az ezekhez szükséges hosszabb élettartamot visszaigazoló tesztelés időtartama is jelentősen csökkent.

A technológiai előrelépés mellett új, az elektromobilitáshoz kapcsolódó kutatás-fejlesztési kapacitások is létrejöttek, valamint új eszközöket és berendezéseket is vásároltak. Ezenfelül a projekt arra is lehetőséget teremtett, hogy Miskolcon új kutatási területeken dolgozhassanak a szakemberek, valamint a következő generációs termékek tervezett szériagyártása közvetlen mérnöki támogatással valósuljon meg és a gyár globális viszonylatban is vezető szerepet tudjon betölteni a jövőben.

A Bosch-csoport Magyarországon – kilenc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként – az ország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója, több mint 15 500 munkatársat foglalkoztat.

Forrás: MTI

#autipar #beruhazas #innovacio #bosch