blank

Elektromos kerékpárt ad dolgozóinak munkába járáshoz az MVM

blank
blank

H I R D E T É S

Az Magyar Villamos Művek a Hellovelo Zrt.-vel együttműködve első körben 50 dolgozójának ad e-biciklit ezzel is ösztönözve, hogy minél többen járjanak kerékpárral munkába, de egyben támogatják is a “Kerékpározás éve” program céljait.

A parlament június 15-én fogadta el a társasági adóról és az osztalékadóról szóló törvény módosítását, amely a vállalkozások számára lehetővé tette adókedvezmény mellett kerékpáros flották vásárlását. Ezeket a cégek ingyenesen adhatják használatra a dolgozóknak.

A kutatások szerint az emberek átlagosan 5-7 kilométert vállalnak be hagyományos kerékpárral, ha munkába járásról van szó, azonban elektromos rásegítésű kerékpárokkal ez a táv 2-3-szorosára növelhető.

Tomaj Balázs, az MVM Zrt. ügyfél vezérigazgató helyettese a közleményben hangsúlyozta, a pilot projekt illeszkedik az MVM stratégiai törekvéseihez, az innovációhoz, az e-mobilitáshoz, a dolgozói juttatások fejlesztéséhez. Az e-kerékpáros munkába járás nemcsak az egészségmegőrzés szempontjából, de az MVM környezet-terhelésének csökkentése miatt is fontos lépés.

Fotó: Envato

Forrás: MTI

#fenntarthatosag #e-kerekpar #munkavegzes #mvm

H I R D E T É S