blank

Emelkedő fizetések a kkv-szektorban?

blank
blank

H I R D E T É S

Fizetésemelésre és több béren kívüli juttatásra számíthatnak a mikro-, kis- és középvállalkozásoknál dolgozók a cégek következő egy évre vonatkozó várakozásait és terveit vizsgáló K&H kkv bizalmi index kutatás második negyedéves eredményei szerint.

Az összefoglaló szerint a szektor átlagosan 7 százalékos fizetésemelésre készül, ami megegyezik a tavaly év eleji, azaz a járvány előtti tervekkel, de egyelőre elmarad a 3-4 évvel ezelőtti 8-10 százalékos fizetésemelési szándéktól. Jelenleg 10-ből 7 vállalkozás gondolja úgy, hogy nőni fognak a keresetek, csökkenésre senki nem számít

A jarmuipar.hu úgy tudja – a béren kívüli juttatásokat tekintve még pozitívabbak a kkv-nál dolgozók kilátásai. A vállalkozások 58 százaléka tervezi a fizetésen túl is támogatni munkavállalóit valamilyen formában, ez jelentősen meghaladja az elmúlt több mint két évben jellemző 40 százalék körüli értéket, és utoljára 2018-ban volt ezen a szinten.

Az alkalmazotti létszámot tekintve nem látható különösebb változás, az elmúlt negyedévben a kkv-k 31 százaléka jelezte a foglalkoztatás bővítését, és jelenleg is 29 százalékuk gondolkodik új alkalmazott felvételében.

Fotó: Envato

#kkv #beremelkedes #foglalkoztatas

H I R D E T É S