blank

Emelkedtek az albérleti díjak

blank
blank

H I R D E T É S

A nyári albérletszezon élénkülést hozott az országos és a fővárosi albérletpiacon – derül ki az ingatlan.com hétfőn kiadott összefoglalójából, amely az augusztus közepén jellemző árakat ismerteti.

A KSH-ingatlan.com lakbérindex szerint a múlt hónapban országosan 2,7 százalékkal nőttek a bérleti díjak a júniusi szinthez képest, a fővárosban 2,4 százalékos volt a növekedés. Az idén januári mélyponthoz képest több mint 8 százalékkal drágultak az albérletek.

Budapesten augusztus közepén a lakások és házak átlagos bérleti díja 145 ezer forint volt, ami 5 ezer forintos csökkenést jelent tavaly augusztushoz és 20 ezer forintos visszaesést 2019 azonos időszakához képest.

Debrecenben 120 ezer forint, Szegeden 110 ezer, Pécsett 100 ezer forint volt az átlagos bérleti díj, ez mindhárom városban 10 ezer forintos emelkedésnek felel meg éves szinten.

Országszerte augusztus közepén csaknem 19 ezer kiadó lakóingatlant hirdettek meg, Budapesten több mint 13 ezer, a megyeszékhelyeken pedig több mint 3600 albérlet szerepelt a kínálatban.

Fotó: Envato

#alberlet #aremelkades #ingatlanpiac

H I R D E T É S