Felerősödhet a környezettudatos innováció az építőiparban

H I R D E T É S

A fenntartható ingatlanfejlesztések és ezzel a környezettudatosan fejlődő épített környezet megteremtése, növelése érdekében a hazai vezető ingatlanfejlesztő cégeket tömörítő Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület együttműködési megállapodást kötött a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületével és a Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközponttal.

A felek a Távirati Irodához eljuttatott közleményükben kiemelték: a fenntarthatóság szempontjából kulcsszerepük van az ingatlanfejlesztőknek. Már a korai tervezési, majd a kivitelezési szakaszban is alkalmazható sok olyan környezettudatosságot segítő elem, amelyek meghatározóak az épületek életciklusában. A szervezetek közös érdekképviseletet hoznak létre az építészeti szabályozásban a fenntarthatóság és környezettudatosság kellő súlyú érvényesítése érdekében, és ezt előmozdító jogi és gazdasági szabályozás, támogatási rendszer kidolgozásában.

Az IFK és a Tudásközpont a jövőben együttműködik az építésgazdaságban részt vevő szakemberek, vállalkozások, kutatók, oktatók és felsőoktatásban részt vevő hallgatók tevékenységének gyakorlati és elméleti támogatásában, a zöldinnovációs és fenntarthatósági tevékenység fejlesztésében az építésgazdaság területén belül.

A Tudásközpont vezetője szerint a zöldinnovációs termékek gyakorlati alkalmazásának igénye szinte minden ágazat esetében változásokat hoz az építőipartól elkezdve egészen a bankszektorig, és úgy vélte, a nyersanyagárak csökkenése rövidesen a kereskedelmi árakban is érzékelhetővé válik a fogyasztók számára.

Fotó: Envato

#epitoipar #innovacio #fenntarthatosag

H I R D E T É S