blank

Félmilliárd forint támogatás jut a balatoni klímavédelmi fejlesztésekre

blank
blank

H I R D E T É S

A kormány több mint 538 millió forintot biztosít balatoni önkormányzatok számára klímavédelmi intézkedésekkel összefüggő beruházásokra – jelentette be ma az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A Balaton és vízgyűjtő területe a környezeti változásokra mennyiségi és minőségi szempontból is rendkívül érzékeny rendszer. A klímaváltozás következtében a természet egyensúlyát akár villámárvizek, hőhullámok, az elmaradó jégborítottság, a biodiverzitás csökkenése és az invazív fajok térnyerése is felboríthatja.

A Balaton Fejlesztési Tanács és az ITM pályázatának célja olyan fejlesztések támogatása, amelyek közvetlenül növelik például a terület vízmegtartó és szén-dioxid-elnyelő képességét. A gyakorlatban ez többek között zöldfelületek kialakítását, rehabilitációját, környezetbarát, elektromos közlekedési eszközök beszerzését és a használatukhoz szükséges töltőpontok kiépítését

A félmilliárdos keretösszegre a kiemelt üdülőkörzetekkel rendelkező önkormányzatok vagy azok tulajdonában álló cégek pályázhatnak – hívta fel a figyelmet az ITM.

A kiírásról bővebb információ a www.balatonregion.hu oldalon érhető el.

Fotó: Wikimedia Commons

Forrás: MTI

#palyazat #klimavedelem #balaton

H I R D E T É S