blank

Fényeslitkén épül Európa legnagyobb és legmodernebb intermodális terminálja

blank
blank

H I R D E T É S

Elkezdődött a fényeslitkei intermodális vasúti terminál zöld energetikai rendszerének kiépítése, amelynek révén a 30 milliárd forintos magánberuházásból épülő, 2022 első negyedévében üzembe álló East-West Gate (EWG) teljesen zöld energiával működik majd.

A terminál üzemeltetője átvette az összesen 15-20 kocsiból és furgonból álló elektromos járműflotta első autóit, amelyeket belső közlekedésre és a munkavállalók szállítására használnak. A beérkező áru mozgatását és átrakodását hibrid mozdonyok, valamint a teljesen elektromos daruk és termináltraktorok segítségével végzik majd el.
    
A fényeslitkei terminál építkezési munkálatai jól haladnak, lefektették a vasúti kitérővágányokat, a több mint tíz kilométer hosszú, tíz vágányos pályaszakasz felépítménye mellett raktárcsarnokok és a kamionbeléptető kapuk egyaránt épülnek.

A magyar-ukrán határ közelében épülő intermodális vasúti terminál Európa legnagyobb és legmodernebb ilyen létesítménye lesz, amely évente akár egymillió darab húszlábas konténert tud majd kezelni.

Fotó: magyarepitok.hu

Forrás: MTI

#zoldenergia #beruhazas #fenntarthatosag

H I R D E T É S