blank

Folytatódik a salvadori bitcoin-saga

blank
blank

H I R D E T É S

Aggasztja az IMF-t a most elfogadott bitcoin-törvény – a Nemzetközi Valutaalap szóvivője szerint a kriptovaluta hivatalos fizetőeszközzé válása jogi, gazdasági és pénzügyi problémákat vet fel.

A salvadori elnök által javasolt “bitcoin törvény” közelmúltbeli elfogadásával El Salvador lett a világon az első ország, amely a bitcoint törvényes pénzként használja. Gerry Rice, az IMF szóvivője egy washingtoni sajtótájékoztatón elmondta: “A bitcoin törvényes fizetőeszközként való elfogadása számos makrogazdasági, pénzügyi és jogi kérdést vet fel, amelyek nagyon alapos elemzést igényelnek, ezért szorosan követjük a fejleményeket, és a hatóságokkal konzultációt fogunk folytatni. A kriptoeszközök jelentős kockázatokat rejthetnek magukban, és a hatékony szabályozási intézkedések nagyon fontosak, amikor velük foglalkozunk.”

Az IMF csütörtökön találkozott Bukele elnökkel, hogy megvitassák a mindössze néhány nappal ezelőtt elfogadott bitcoin törvényt. Az elnök az IMF szóvivője szerint potenciálisan lábon lövi saját magát azzal, hogy megnehezíti az adóbevételek beszedését, ugyanis „ a kriptovaluták összességében nagyon könnyű módot jelentenek az adózás elkerülésére, és arra is, hogy egyszerűen megkerüljék a hatóságokat, mivel ez egy teljesen decentralizált rendszer, lehet pénzmosásra és adóelkerülésre is használni.”

Salvador  – ahol hamarosan  a vulkánok energiáját szeretnék felhasználni a bitcoin bányászatához –  közel 1 milliárd dolláros hitelről folytatott egyébként tárgyalásokat az IMF-fel – írja a Bitcoinbazis.

#bitcoin #adozas #imf #salvador

H I R D E T É S