blank

Görögország lesz a befutó ?

blank
blank

H I R D E T É S

Euromilliókat költ Görögország a külföldi turisták visszahódítására, nem véletlenül – a járvány előtt 14 milliárd euro volt a turizmusból az ország  bevétele, ami tavaly már csak a négymilliárdot közelítette meg,  a GDP 8 százalékkal esett vissza.

A marketing természetesen idén idén is Németországot és az Egyesült Királyságot célozza meg, a legszebb történelmi helyeket és starndokat bemutatva.

Az ország turisztikáért felelős minisztere a Reutersnek elmondta:  az európai, amerikai, a brit és izraeli turisták karanténkötelezettség nélkül utazhatnak hozzájuk, ha rendelkeznek oltási igazolással, vagy negatív Covid-teszttel.  Persze a turistáknak tudniuk kell, hogy visszatérésükkor karanténba kell vonulniuk.

A miniszter szerint Görögország jól viselte a pandémia első hullámát, a másodikat viszont már nem, de az oltási kampánynak, a tömeges tesztelésnek és az időjárásnak köszönhetően remélhetőleg sok turistát fogadhatnak az idei nyári szezonban. 

A tengerpart szerelmeseiért közben sokan versenyeznek: a Máltát választó turisták pédául akár 80 ezer forintnak megfelelő eurós támogatást is kaphatnak.

Forrás: Reuters

#jarvany #turizmus #gorogorszag

H I R D E T É S