blank

Görögország vizei a legnépszerűbbek a milliárdosok körében

blank
blank

H I R D E T É S

Mióta a Bloomberg elkezdte gyűjteni luxusjachtok útvonal- statisztikáit, először van a világon a legtöbb szuperjacht a görög vizeken.

A kimutatásnak azért is van jelentősége, mert a földközi-tengeri országok mindent megtesznek a turisták visszacsábítása érdekében, a luxusjacht-tulajdonosok és vendégeik pedig nyilván sokat költenek, amikor kikötnek és partra teszik a lábukat.

A június 21. és 25. közötti időszakban 194 nagyméretű jacht tartózkodott a görög partok mellett, ezzel Olaszországot és az Egyesült Államokat is sikerült lehagyniírja a G7 portál.

Egy évvel ezelőtt még nagyon más volt a helyzet: akkor az amerikai vizeken 265 szuperjacht volt, a görögöket pedig az olaszok, a franciák és a spanyolok is megelőzték. Ez a változás valószínűleg leginkább annak tudható be, hogy Görögország élen jár a turisztikai nyitásban –  az uniós engedéllyel rendelkezők mellett az orosz és kínai oltóanyagokat is elfogadja és negatív teszttel is be lehet lépni az országba. Görögországban egyébként a turizmus adja az ország gazdasági teljesítményének ötödét, a munkahelyek közül pedig minden negyedik az idegenforgalomhoz kötődik.

#turizmus #gazdasag #gorogorszag

H I R D E T É S