blank

Hajóra fel – beindul a tengeri turizmus Amerikában

blank
blank

H I R D E T É S

Az amerikai járványvédelmi központ engedélyezte a Royal Caribbean egyik hajójának, hogy júniusban újra útnak induljon. Ez lesz az első fizető utasokkal induló amerikai körutazás azóta, hogy a világjárvány miatt felfüggesztették az utazásokat a tengerentúlon – írja a Portfolio.

A Celebrity Cruises hajója június 26-án indul a Fort Lauderdale-i Port Evergladesből, a CDC közölte, hogy elkötelezett a hajózási iparral és a kikötőkkel való együttműködés mellett, a cél pedig az, hogy a hajózást fokozatosan indítsák újra. Az ügynökség közlése szerint “a CDC és a hajózási ágazat egyetért abban, hogy az ágazat már rendelkezik azzal, amire szüksége van a továbblépéshez, és nincs további akadálya annak, hogy a nyár közepére újrainduljon a hajózás“.

A Royal Caribbean közölte, hogy minden hajóútra oltott legénységgel indulnak, és minden 16 év feletti személynek, augusztus elsejétől pedig minden 12 éves és idősebb vendégnek be kell mutatnia a védőoltás igazolását.

Az első hajóút után  további útvonalak bejelentésére is lehet majd számítani, tette hozzá a társaság. Korábban a cég egyik legnagyobb riválisa, a Norwegian Cruise Linestól már jelezte, hogy hétnapos körutakat tervez: Athénból július 25-én, a jamaicai Montego-öbölböl augusztus 7-én, a Dominikai Köztársaságban fekvő La Romana kikötőjéből pedig augusztus 15-én fut ki az első hajó.

Ami a Royal Caribbean Cruise részvényárfolyamát illeti, idén eddig 23,8 százalékkal drágult a papír, tegnap 3,9 százalékos volt a plusz. A pandémia berobbanása okozta tavaly márciusi pánikeladások során mindössze két nap alatt 85 százalékot zuhant a részvény, azóta viszont folyamatosan emelkedő trend mentén mozog az árfolyam, a mélyponthoz képest már több mint háromszorosára drágult a papír,ám ezzel még korántsem dolgozta le a tavaly márciusban keletkezett visszaesés.

#ujranyitas #turizmus #amerika

H I R D E T É S