blank

Halál-rekord a mexikói határon?

blank
blank

H I R D E T É S

Minden eddigi rekordot megdönthet idén a mexikói-amerikai határon átkelő illegális bevándorlók közti halottak száma – figyelmeztet az egyik konzervatív amerikai napilap hétfői cikke.

A The Washington Times beszámolója szerint amennyiben az idei határsértési trend folytatódik, megdőlhet a 2005-ös év negatív halálozási rekordja, amikor 492 illegális határátlépő vesztette életét. Ugyanez ez az adat 2020-ban 253, 2019-ben pedig 300 volt.

Csak az elmúlt 10 hónapban 383 ember halt meg az Egyesült Államok déli határszakaszán, miközben igyekezett átlépni a mexikói-amerikai határt.

A legtöbben vagy vízbe fulladtak, vagy lezuhantak a felépített magas betonfal-kerítésről, vagy kiszáradtak és szomjan haltak a tűző napon a határmenti sivatagos részeken. Illetve, egyre gyakrabban fordult elő, hogy autóbalesetben szörnyethaltak, amikor az amerikai határőrség gépkocsija üldözőbe vette az embercsempészeket, akik elvesztették az uralmukat a gépjármű felett.

Az amerikai határőrség korábbi vezetője szerint egyszerűen a nagy számok törvényéről van szó: mivel sokkal többen probálnak átjutni a 3145 kilométer hosszú határszakaszon, többen is vesztik életüket közülük.

Fotó: Wikimedia

Forrás : MTI

#migracio #munkavallalas #mexiko #hatarsertes

H I R D E T É S