blank

Harmadik oltást vezetne be a BioNTech/Pfizer

blank
blank

H I R D E T É S

Egy izraeli felmérés alapján a gyógyszergyártók egy harmadik vakcinadózis beadását látják szükségesnek a szérumjukkal oltottak esetében. A kutatásból ugyanis az derült ki, hogy a védelem fél év után csökken.

A BioNTech és a Pfizer már hamarosan engedélyeztetné, hogy a két injekciót már megkapott oltottak egy harmadikat is kapjanakírja a tagesschau.de

„Amint az az izraeli Egészségügyi Minisztérium által összegyűjtött gyakorlati alkalmazási adatokból kiderült, az oltóanyag védőhatása a fertőzések ellen hat hónappal a második oltás után csökken” – áll a két cég közös közleményében.

Azt is írták, hogy az eddig rendelkezésre álló adatok alapján valószínű, hogy a két oltást követő hat-tizenkét hónapon belül harmadik adagra lesz szükség. A vizsgálat továbbá mutatja, hogy az amerikai-német vakcinával végzett harmadik oltás öt-tízszeresére növeli az antitestek mennyiségét, sőt, valószínűleg a rettegett, jóval fertőzőbb delta-variánssal szemben is hatásos lehet.

Egyébként az amerikai hatóságok szerint az oltásfrissítésre jelenleg nincs szükség. Inkább arra fektetnék egyelőre a hangsúlyt, hogy minél több állampolgár megkapja az első két adagot, amit az USA lakosságának csak 48 százaléka kapott meg eddig.

jarvany #oltas #pfizer

H I R D E T É S