blank

Háromhetes karantén a nem oltottaknak, jegyek csak a Kínában élőknek

blank
blank

H I R D E T É S

Csak a Kínában élők vehetnek jegyeket a jövő évi, pekingi téli olimpiára és paralimpiára. Azokra, akik nincsenek teljes mértékben oltva a koronavírus ellen, 21 napos karantén vár – tájékoztatta a szervezőbizottság a Nemzetközi Olimpiai és Paralimpiai Bizottság végrehajtó bizottságát.

Minden akkreditált személy, aki teljesen oltott, a pekingi érkezéskor “buborékba” kerül, amely lefedi az összes olimpiai területet, beleértve a szállást, az utazást, a verseny- és edzéshelyszíneket, az étkezést, a megnyitó és a záró ünnepséget. A zárt körben a résztvevők csak az olimpiával kapcsolatos helyszínek között mozoghatnak edzések, versenyek és munka céljából. Egy külön az ötkarikás játékokra szánt szállítási, utaztatási rendszert vezetnek be.

A nem beoltott személyek a megérkezéskor 21 napos karanténba kerülnek. Azok esetét külön bírálják el, akik indokolt orvosi mentességet tudnak bemutatni. Jó hír, hogy a kínai szervezők az WHO illetve  az érintett országok által hivatalosan jóváhagyott valamennyi vakcinát elfogadják.

A jegyeket kizárólag a kínai anyaországban lakóknak értékesítenek, és a szurkolóknak is meg kell felelniük a Covid-szabályoknak. A szervezők megjegyezték, a jegyvásárlás részletei vita tárgyát képezik, a véglegesítés után a megfelelő időben nyilvánosságra hozzák.

Valamennyi résztvevőt naponta koronavírus-tesztnek vetnek alá.

Fotó: Wikimedia

Forrás: Envato

#jarvany #virus #olimpia #peking

H I R D E T É S