blank

Hatalmas a roham a napelemekért

blank
blank

H I R D E T É S

Miután az otthonfelújítási támogatás mellett továbbra is választható a szaldó elszámolás – amikor az ügyfelek a napelemes rendszerük által megtermelt energia mennyiségét levonhatják az elfogyasztott energia mennyiségéből és továbbra is a különbözet alapján számolják ki a villanyszámlájukat – megugrott az igény a zöld beruházásra.

A döntés azokra az ügyfelekre is vonatkozik, akik szeretnék az akár 50 százalékos, vissza nem térítendő otthonfelújítási támogatást igénybe venni napelemes rendszer telepítéséhez, és így otthonuk korszerűsítéséhez. A változás értelmében a jelenleg folyamatban lévő napelemes rendszerek telepítése esetében sem szükséges a rendszereket hálózatra kapcsolni ahhoz, hogy szaldó elszámolásba kerüljenekírja a newtechnology.hu

Az E.ON Hungária Csoport tapasztalata alapján az év első felében tavalyhoz képest megduplázódott a megrendelések száma. Az energiacég arra számít, hogy a szaldó elszámolás maradásával az év második felében is kiemelkedő lesz az érdeklődés.

A vállalatcsoport tavasszal készített, nem reprezentatív felmérése szerint az 1500 válaszadó 58 százaléka mondta azt, hogy szeretne napelemes rendszert telepíteni. Döntésükben a legfőbb motiváció a környezettudatosság és a gazdasági megfontolás, hiszen egy 25-30 négyzetméteres, árnyékmentes tetőfelületre elhelyezett rendszer nagyjából képes fedezni egy átlagos magyar háztartás egész éves villamosenergia-fogyasztását. A beruházás átlagosan 7-10 év alatt térül meg, és még évtizedekig termelheti az áramot.

Fotó: Wikimedia Commons

#napelem #fenntarthatosag #kornyezettudatossag

H I R D E T É S