blank

Hatalmas az érdeklődés az önkéntes katonai szolgálat iránt

blank
blank

H I R D E T É S

Benkő Tibor honvédelmi miniszter július 21-én jelentette be a Magyar Honvédség új szolgálati jogviszonyát, az önkéntes katonai szolgálatot. Augusztus 31-ig, az eredetileg 400-as kerettel tervezett szolgálatra csaknem 700-an jelentkeztek – írta a honvedelem.hu

Az új jogviszonnyal elsősorban olyan fiatalokat célozták meg, akik kénytelenek egy időre tanulmányaikat szüneteltetni – mert vagy nem sikerült bejutniuk az általuk kiválasztott szakképzési, felsőoktatási intézménybe, vagy valamilyen oknál fogva el kellett halasztaniuk tanulmányaik megkezdését – és erre az időre stabil foglalkoztatási és kereseti lehetőséget kerestek.

Időközben a kormány arról döntött, hogy az önkéntes szolgálatot vállaló fiatalok felvételi plusz pontokat kapnak, ezután ugrásszerűen megnőtt a jelentkezők száma.

A cikkben arra is kitérek, hogy a Magyar Honvédség 2010-es létszámához képest mintegy 4500-zal magasabb az aktív állomány létszáma, amely több mint húsz százalékos növekedést jelent. A tartalékos katonák létszáma 2010-ben még mindössze 17 volt, napjainkban már több mint 11 ezer önkéntes tartalékos katonával rendelkezik a honvédség.

Fotó: honvedelem.hu

#honvedelem #munkahely #foglalkoztatas #tovabbtanulas

H I R D E T É S