blank

Hatalmasat nyert a Samsung a chiphiányon

blank
blank

H I R D E T É S

73 százalékkal nőtt a Samsung Electronics nyeresége a második negyedévben a félvezetők iránti kereslet növekedésének hatására.

A cég közleményében az szerepel, hogy az adózott eredménye 9630 milliárd won (8,37 milliárd dollár) volt a negyedévben az egy évvel korábbi 5560 milliárd won után. A Samsung félvezető-gyártó ágazatának a bevétele 25 százalékkal, a dél-koreai elektronikai konszern teljes bevétele éves összevetésben 20 százalékkal, 6367 milliárd wonra nőtt – írja a Privátbankár.

A félvezetők hiánya világszerte komoly problémát jelent, így az erős autóiparral rendelkező Németországban is mindennapi feladat az alkatrészek utánpótlásának megszervezése.  A napokban éppen a kecskeméti Mercedes jelentette be 3 hetes leállását. Éppen ezért keltett nagy figyelmet a hír, hogy a világ legnagyobb chipgyártója, a tajvani TSMC új gyár építését fontolgatja Németországban.

A félvezetők hiánya közben az esztergomi Suzuki-gyárban is fennakadásokat okozott. Ennek hatására a Suzuki beszerzési osztálya gyakorlatilag chipbeszerzésre állt át. Jelenleg azt látják a Suzukinál, hogy még a harmadik negyedévben is velünk maradhat a globális félvezetőhiány, így nem zárható ki a jövőbeni termeléskiesés kockázata.

Fotó: Envato

#autoipar #chip #samsung #suzuki #mercedes

H I R D E T É S