Villanyszerelő

Hiány van a műszaki pályákon, és még lesz is egy ideig

blank
blank

H I R D E T É S

Az iskolásokat célozza a Mi a pálya? című műszaki pályaválasztási programsorozat, amely szerdán indult el Budapesten és az ország több városát is érinti. Az eseményt, amelyre csaknem 10 ezer fiatalt várnak, az Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezte a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közreműködésével.

A rendezvényen a fiatalok a műszaki ágazatok kiemelkedő vállalataival, valamint a műszaki szakembereket képző középiskolák és felsőoktatási intézmények képviselőivel is találkozhatnak, hogy pontos képet kapjanak a különböző képzési lehetőségekről.

A Mi a pálya programsorozat Budapestet követően ellátogat még idén Debrecenbe, Szegedre, Miskolcra, Pécsre és Győrbe. A részvétel a rendezvényen minden helyszínen ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A programsorozat hét évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy az ipari szereplők és az oktatási intézmények bevonásával látványos, vonzó, interaktív, élmény alapú bemutatók segítségével felkeltse az érdeklődést a pályaválasztás előtt álló diákokban a műszaki és informatikai pályák iránt.

Az utóbbi években kirobbanó munkaerő-kereslet jellemzi a műszaki pályákat, és a trendek azt mutatják, hogy a megnövekedett igénnyel tartósan lehet számolni.

Míg évente legalább hatszáz, a fenntartható energiatermelés kihívásait és azok műszaki megoldásait is ismerő, új villanyszerelőre lenne szükség országosan, ezzel szemben alig több mint háromszáz diák végez jelenleg a szakmát oktató középiskolákban.

Forrás: MTI

Fotó: Envato

#palyavalasztas #karrier #munakerohiany #munkaeropiac #kepzes #ipar

H I R D E T É S