blank

Hivatalosan is elvált feleségétől Bill Gates

blank
blank

A világ második leggazdagabb embere és felesége májusban jelentették be, hogy 27 év házasság után elválnak; tegnap a washintgoni bíróság hivatalosan is kimondta a válást. A válásban szerepe lehetett annak, hogy Gatesnek viszonya volt egy korábbi alkalmazottjával – tudta meg a CNN.

Bill Gates és felesége 1987-ben ismerkedtek meg a Microsoft-nál és 1994-ben házasodtak össze. Amikor a házaspár először bejelentette válását, azt mondták, hogy a jövőben is együtt vezetik jótékonysági szervezetüket, a Bill és Melinda Gates Alapítványt, ami 2020 végén nagyjából 50 milliárd dollár vagyon felett rendelkezett. Az alapítvány azonban a múlt hónapban bejelentette, hogy Melinda Gates lemondott a társelnöki posztról.

French Gates  azonban nem marad pénz nélkül: saját jótékonysági munkájáért olyan  “személyes forrásokat” kap volt férjétől, amelyek “teljesen elkülönülnek az alapítvány adományaitól”.  A CNN információi szerint a felek válási szerződést kötöttek, melynek részletei nem nyilvánosak, annyi viszont biztos, hogy egyiküknek sem kell tartásdíjat fizetnie. A bírósági dokumentumok szerint French Gates nem tervezi nevének megváltoztatását.

A Bloomberg Billionaires Index  friss adatai szerint Gates vagyona hétfőn 152 milliárd dollár volt.

Fotó: Wikiomedia / Steve Jurvetson 

#gates #valas #vagyon #microsoft