blank

Húsz év után ismét elindult a papíripari szakképzés Magyarországon

blank
blank

H I R D E T É S

Szeptemberben újra elindult a papírgyártás és feldolgozás nappali szakképzése, Dunaújvárosban az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  és a Vajda-Papír együttműködésében . Az 5 éves, nappali tagozatos képzés után, a tanulók papírgyártó és -feldolgozó technikusi végzettséget is szerezhetnek.

A Szakképzés 4.0 stratégia főbb pilléreinek köszönhetően az oktatás szerkezetileg, tartalmilag és módszertanilag is megújult, sokkal inkább illeszkedik a piac, a vállaltok igényeihez, amelyek szervesen és rugalmasan épülnek be a képzésbe.

A megújult rendszerben a tanulószerződést szakképzési munkaszerződés váltotta fel, és a duális partnerek tanulónként akár havi 250 ezer forint összegű adókedvezményben részesülhetnek, a tanuló pedig, mint a vállalat munkavállalója a korábbi juttatásoknál lényegesen magasabb, havi 100 ezer forintot elérő munkabérhez juthat.

A munkáltatót ebben a körben szociális hozzájárulási adó, szakképzési hozzájárulási és személyi jövedelemadó fizetési kötelezettség nem terheli. A megújult szakképzés sikerét jelzi az is szavai szerint, hogy az előző tanévhez képest 10 százalékkal nőtt a szakoktatásba felvettek száma.

Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója a közleményben azt hangsúlyozta, hogy a szakképző iskola piacképes tudást kínál, a gyakorlati ismeretek elsajátítására helyezi a hangsúlyt: a tanulók vállalati környezetben, akár leendő munkáltatójuknál tanulhatnak, gyakorolhatnak. Hozzátette, hogy a cég számára is eredményes az együttműködés, hiszen a papíriparban is gyorsan változik a technológia, ma már egyre inkább kreatív, gondolkodó, a változásokhoz gyorsan alkalmazkodó munkavállalókra van szükségük.

Fotó: Envato

Forrás: MTI

#szakkepzes #papiripar #innovacio

.

H I R D E T É S