blank

Idén is találkozhatunk magyar rendőrökkel a horvát tengerparton

blank
blank

H I R D E T É S

A nyaralókat Zadar és Pula környékén segítik az ott szolgálatot teljesítő magyar rendőrök,  a kiválasztás során szempont volt a nyelvtudás, így többen beszélnek angolul és horvátul.

A magyar rendőrök július 1-je és augusztus 31-e között segítik horvát kollégáik munkáját a tengerpart idegenforgalmi szempontból frekventált övezeteiben. A közös járőrszolgálat során Zadarban és Pulában, valamint a környékbeli településeken, leginkább a strandok környékén, valamint az utazók által látogatott helyeken lesznek jelen. A rendőrök jellemzően a turisták részére adnak tájékoztatást, szükség esetén útbaigazítják a nyaralókat – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

Zadarban és környékén a +36 30 114 8704, míg Pulában a +36 30 744 6147 telefonszámot lehet a magyar rendőrök segítségét kérni. A két telefonszám kizárólag július 1-je és augusztus 31-e között érhető el.

Az ORFK emlékeztetett rá: a koronavírus-járvány miatti intézkedések következtében a Horvátországba történő belépéskor minden külföldi állampolgárnak egy nyilatkozatot kell kitöltenie. A határátlépés meggyorsítása, illetve a várakozás elkerülése érdekében a nyilatkozat magyar nyelven is kitölthető. A Horvátországba készülő turisták  naprakész információkat találnak a Konzuli Szolgálat honlapján.

Forrás: MTI

#nyaralas #horvatorszag #rendorseg

H I R D E T É S