blank

Indulnak a többmilliárdos agrárpályázatok

blank
blank

H I R D E T É S

Januárban elkezdődik az új, hároméves agrárkörnyezet-gazdálkodási, valamint az ugyancsak három évre szóló ökológiai gazdálkodást támogató program. Ezekre a tervek szerint napokon belül meg fog jelenni a felhívás, és október 25-től lehet majd beadni a pályázatokat.

Az agrárkörnyezet-gazdálkodás támogatására 360, az ökológiai gazdálkodás támogatására pedig 40 milliárd forint áll rendelkezésre. Előbbi esetében átlagosan 47, utóbbi esetében pedig 74 százalékkal nő átlagosan a hektáronként elérhető maximális támogatás. Az új AKG és ökológiai támogatási program lehetőséget biztosít a gazdálkodóknak, hogy beletanuljanak a 2023-tól több és 2027-től valószínűleg még több fenntarthatósági elvárást támasztó új európai uniós támogatási rendszerbe.

A Vidékfejlesztési Program keretében várható a takarmányfeldolgozó beruházások, valamint a meglévő gyümölcsösök fagykárának megelőzését szolgáló technológiai beruházások pályázati támogatása. Biztosan folytatódik majd a jelentősebb élelmiszeripari beruházások támogatása is – írja az Agroinform.

Fotó: Envato

#mezogazdasag #tamogatas #palyazat

H I R D E T É S