blank

Innovációs és oktatási központot létesít a Porsche Hungária Budaörsön

blank
blank

H I R D E T É S

A 2 milliárd forint értékű, önerős beruházás alapkövét ma rakták le a cég budaörsi alkatrészközpontja mellett. Az innovációs központ ad otthont majd az importőr képzéseinek, műszaki oktatásainak, elsősorban a mintegy ezer fős értékesítési és szervizfeladatokat ellátó munkatársak számára.

A tervek szerint évente több mint 2 ezer oktatási napot biztosítanak a szerződéses autójavító-hálózat számára, a Porsche Hungária ezzel aktívan támogatja az autóipari szakiskolai képzést is.

Németh Balázs, a Porsche Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a Volkswagen konszern elkötelezett a zöldítés iránt, 2030-ban már a járműértékesítésének 50 százalékát elektromos járművek fogják kitenni. Ennek érdekében évente új modellekkel jelenik meg.

A Porsche Hungária Magyarország egyik legjelentősebb gépjármű-importőre, 74 szervizponton és 95 értékesítési ponton látja el tevékenységét. Értékesítésének árbevétele 2020-ban 361 milliárd forint, egy évvel korábban 403 milliárd forint volt. Az adózott árbevétel 2020-ban 4,7 milliárd forint, 2019-ben 2,3 milliárd forint volt.

Fotó: Wikimedia Commons

#innovacio #beruhazas #szakkepzes #porsche

H I R D E T É S