szomorúság
Forrás: Envato

Ezt tette a járvány a munkakapcsolatokkal Angliában

blank
blank

H I R D E T É S

Minden ötödik emberi kapcsolat tönkrement a koronavírus-járvány alatt az Egyesült Királyságban – nemcsak párkapcsolatok és házasságok, hanem barátságok és munkakapcsolatok is.

A The Guardianben közölt tanulmányból az is kiderül, hogy a járvány miatt a fiatalabb korcsoportba tartozókat jobban érintette a párkapcsolatok, barátságok vagy munkahelyi kapcsolatok megszűnése, mint az idősebbeket. Hozzátették, hogy ebben nagy szerepet játszhatott a munkahelyek megszűnése, a pénzügyek miatti szorongás, valamint az is, hogy az emberek nem tudtak találkozni egymással a karantén ideje alatt.

A UCL 70 ezer fős mintája alapján készült jelentésében a megkérdezettek több mint ötöde számolt be arról, hogy a pandémia alatt volt olyan barátsága, párkapcsolata vagy munkakapcsolata, ami teljesen megszakadt. Az érintettek többsége (35%) a 18-29 éves korosztályból került ki, míg a 60 év felettiek esetében ez az arány csak a harmada (12%)

A UCL tudósa szerint nem meglepő az eredmény, hiszen az aktív korú emberek életére nagyobb hatással volt a koronavírus, mint azokéra, akiknek már nem kell aggódni a munkahelyek megtartása és az ebből fakadó pénzügyek miatt

A kutatás vezetője szerint az eredmény hasznos lehet a politikusok számára is, mivel betekintést nyújt abba, hogy a lezárások alatt az egyes generációk milyen kihívásokkal szembesültek.

Foto: Envato

H I R D E T É S