blank

Jó hírt kaptak a turisták: bármilyen oltással nyaralhatunk Horvátországban

blank
blank

H I R D E T É S

Sokan tartottak attól, hogy Horvátország követi Olaszország példáját és csak az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett védőoltásokat fogadják el, de a magyar és a horvát kormány szerdán megállapodott arról, hogy az oltás típusától függetlenül elfogadják egymás védettségi igazolványát, így Montenegró és Szlovénia mellett a magyar turisták előtt újabb Adria-parti ország határai nyíltak meg.

A megállapodás azt jelenti, hogy akinek van igazolványa, az karantén- és tesztelési kötelezettség nélkül utazhat Horvátországba és ugyanilyen könnyítések vonatkoznak a hazánkba utazni szándékozó horvát állampolgárokra. Az utolsó egyeztetések még a héten lezajlanak, a technikai részleteket a Külügyminisztérium konzuli szolgálatának honlapján teszik majd közzé.

Horvátország évek óta a magyar turisták első számú üdülési célpontja – a járványt megelőző évben, 2019-ben több mint 644 ezer honfitársunk csaknem 3 és félmillió vendégéjszakát töltött a horvát tengerparton. A legtöbb magyar a Kvarner-öböl valamelyik településén vagy szigetén nyaralt, a második legnépszerűbb úti cél az Isztriai-félsziget, a harmadik pedig Split térsége volt.

A horvát idegenforgalom felemás évet zárt tavaly: a nyári fellendülés ellenére – részben a magyar turisták elmaradása miatt is – összességében 50 százalékos bevételkiesést volt kénytelen elszenvedni.

#turizmus #horvatorszag #jarvany #oltas #nyaralas

H I R D E T É S