blank

Jót tesz az éghajlati változásnak állandó home office ?

blank
blank

H I R D E T É S

Nincs ingázás, nincsenek hatalmas fűtött terek: a home office csökkenti a munkavállalók ökológiai széndioxid-lábnyomát. Télen azonban az irodai munka lehet jobb a klímaváltozás szempontjából.

Egy új tanulmány szerint nagy százalékban csökkentheti a CO₂-kibocsátást az otthoni munkavégzés, persze ezt nagyban befolyásolják az évszak és a pontos élet- valamint munkakörülmények. A koronavírus-válság és az ezzel összefüggő, nagy mértékű home office-ra való átállás a német gazdaságban máris nagy eredményeket mutat: feltéve, hogy 2020 márciusa és 2021 márciusa között a hét 3,5 napján átlagosan 18,4 millió ember dolgozott otthonról, minden egyes szakember CO₂-lábnyoma 72 százalékkal csökkent.

A jobb széndioxid-egyensúly oka egyrészt a kevesebb ingázás révén történő megtakarítás. Sokkal fontosabb azonban az irodák miatti csökkent energiafogyasztás. Télen viszont az irodai munka akár energiatakarékosabb is lehet: például azok az alkalmazottak, akik vonattal járnak az irodába, a hideg évszakban lényegesen kevesebb CO₂-kibocsátást okoznak, mint azok, akik otthon dolgoznak, ezért a saját négy faluk között fűtenek többet. Persze mediterrán országokban az évszakok között nincs nagy különbség.

Forrás: https://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/studie-des-carbon-trust-homeoffice-schuetzt-das-klima-aber-nicht-zwangslaeufig-im-winter-a-8c1f1dfd-0645-4c6e-957a-98f4814c929d

#fenntarthatosag #homeoffice #nemetorszag #kornyezetvedelem

H I R D E T É S