blank

Kenyai nyomornegyedben létesül modern szakképző központ magyar támogatással

blank
blank

H I R D E T É S

Orbán Viktornak írt levélben köszönte meg Magyarország anyagi támogatását egy szakképző intézmény felépítéséhez a kenyai kangemi Munkás Szent József egyházközség fejlesztési programokért felelős igazgatója.  Kangemi a kenyai főváros része, egy olyan nyomornegyed, ahol több mint százezren élnek súlyos nélkülözésben.

Levelében Ngondwe Ponsiano jezsuita atya tájékoztatja a magyar kormányfőt, hogy a Hungary Helps Program keretében nyújtott 250 ezer eurós támogatás lehetővé tette számukra egy ultramodern szakképzési blokk felépítését a Munkás Szent József Műszaki Középiskolában, külön kiemelve a készségfejlesztési programokat.

A Munkás Szent József Fejlesztési Program célja segíteni a nyomornegyedben élők súlyos problémáin, amelyek különösen a fiatal nőket és a fiatalokat sújtják, akik nem rendelkeznek megfelelő készségekkel a gyakorlati megélhetéshez.

A Hungary Helps Program a szükséget szenvedő, üldöztetésnek kitett vagy humanitárius katasztrófák sújtotta területen élő embereket és közösségeket hivatott segíteni.

Fotó: qz.com

Forrás: MTI

#tamogatas #Kenya #képzés

H I R D E T É S