blank

Kezdődik a mobil iparág legnagyobb kiállítása

blank
blank

H I R D E T É S

Jövő héten startol a Barcelonában a  Mobile World Congress. Az évente megrendezett vásár általában százezer embert vonz kétszáz országból, de idén a koronavírus-járvány miatt mintegy harmincötezer látogatót várnak a helyszínre, a Fira Gran kiállítóközpontba.

A szervezők szerint az esemény törlése rosszabb döntés lett volna, amikor arról döntöttek, hogy megrendezik a kiállítást. Számításba vették a szálloda- és étterem-tulajdonosokat, a taxisofőröket és mindenki mást is, ezért úgy határoztak, hogy inkább kisebb volumenű eseményt tartunk, mint hogy egyáltalán ne tartsák meg.

Becslések szerint a tavalyi kiállítás mintegy 473 millió eurót és több mint 14 000 részmunkaidős munkahelyet teremtett volna a helyi gazdaság számára. Mivel most a látogatók száma a szokásos szint harmadát teszi csak ki, a vendéglátóiparban kevesen számítanak arra, hogy visszaáll a forgalmuk.

„Ez egy kevésbé forgalmas Mobil World Congress lesz. De szerintem jövőre már majdnem elérjük a 2019-es szintet, 2023-ban pedig meg is haladja azt a forgalom” – nyilatkozta az Euronews-nak az egyik barcelonai szálloda vezetője.

Foto: Dalily Pulse 24

#kiallitas #vasar #telekommunkacio #spanyolorszag

H I R D E T É S