blank

Kínai és amerikai turistákra vár Európa

blank
blank

H I R D E T É S

A csökkenő fertőzöttszámoknak köszönhetően megkezdődött a turisztikai szektor fellendülése az Unióban, a szakemberek pedig sokat várnak az idei nyári szezontól. Persze 14 hónapos visszaesés után gyakorlatilag új infrastruktúrát kell létrehozni abban a reményben, hogy a világ minden tájáról érkező turisták Európába indulnak, miután az EU zöld utat adott nekik.

Az európai szabályozás egyébként teljesen következetlen, a válság után a szolidaritás és az egység még nem állt helyre. A légitársaságok és a repülőterek számos egészségügyi intézkedést fejlesztettek ki, ezért arra ösztönzik az állampolgárokat, hogy utazzanak repülővel a nyári vakációra – írja az Euronews.

Az utazásszervezők üdvözölték az EU azon döntését, amely lehetővé teszi a nem uniós állampolgárok beutazását is. Ez nagyszerű hír az ipar számára, mert gazdaságilag az amerikaiak és a kínaiak a legfontosabb turisták – mondja Eduardo Santander, az Európai Utazási Szövetség munkatársa.

Az olyan országok, mint Írország és Németország is sürgősen várták az amerikaiak visszatérését. Az iparág reménykedik a brit nyaralók fogadásában is. Legtöbben ugyanis nyárig megkapják második oltásukat. Csak 2019-ben 19 millió brit látogatott el például Spanyolországba. Ebben az évben a kormány a következő szlogennel hirdet: Spanyolország – mert megérdemled.

Forrás: https://de.euronews.com/2021/05/20/der-reisesommer-in-europa-weil-du-es-verdient-hast

#turizmus #ujranyitas #nyaralas #unio #nemetorszag #spanyolorszag

H I R D E T É S