blank

Kinyitott Nagy-Britannia

blank
blank

H I R D E T É S

A brit kormány terveinek megfelelően ma megszűnt a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére elrendelt utolsó jogi korlátozások zöme Angliában. Boris Johnson miniszterelnök hétfői felhívásában ugyanakkor további óvatosságot és elővigyázatosságot kért a lakosságtól.

A nyitási terv utolsó mozzanataként mától megszűntek az összejövetelekre elrendelt létszámkorlátozások a zárt helyiségekben és szabadtéren, ahogy a résztvevők létszámára érvényes korlátozások egyes szertartásokon, például esküvőkön és temetéseken, emellett minden olyan létesítmény megnyithat, amely a járványellenes szabályok miatt eddig zárva tartott. Ezek közé tartoznak az éjszakai szórakozóhelyek is, amelyek tavaly március, a koronavírus-járvány elhatalmasodásának időszakában elrendelt első országos zárlat óta most nyithatnak ki előszörírja a kitekinto.hu.

Megszűnt az a korlátozás is, amelynek alapján eddig az éttermekben és a pubokban csak asztali rendelés és felszolgálás volt lehetséges, a bárpultoknál nem lehetett fogyasztani. Hétfőtől védettségi igazolásokat sem kell felmutatniuk azoknak, akik e létesítmények belső, zárt helyiségeibe kívánnak belépni. Nem kötelező immár a maszkok viselése sem az üzletekben és a vendéglátóhelyeken, sem az iskolákban és a tömegközlekedési eszközökön.

Boris Johnson ugyanakkor hangsúlyozza, hogy az eddigi jogi kötelmek helyébe olyan útmutatás lép, amely az egyéni ítélőképességre és felelősségérzetre helyezi át a hangsúlyt. A londoni kormányfői hivatal megfogalmazása szerint továbbra is elvárás, hogy az emberek vigyázzanak magukra és másokra.

#ujranyitas #anglia #jarvany

H I R D E T É S