blank

Kirúgják a „téglákat” az Apple-nél

blank
blank

H I R D E T É S

Az Apple vezérigazgatója nemrégiben megjelent vállalati belső üzenetében megpróbálta lebeszélni a személyzetet a bizalmas információk kiszivárogtatásáról. A cég évek óta szenved a folyamatos, legújabb termékeivel és belső működésével kapcsolatos információk kikerülése miatt.

„Akik információkat szivárogtatnak ki, nem tartoznak ide. Azért írok ma nektek, mert azt hallottam, sokan rendkívül frusztráltak vagytok a megbeszélések tartalmának kiszivárgásától. Ahogy azt tudjátok, nem tűrjük meg a bizalmas információk közzétételét, akár a termékekről, akár a belsős meetingek részleteiről van szó. Tudjuk, hogy csak pár ember szivárogtat. Azt is tudjuk, hogy azok, akik szivárogtatnak, nem tartoznak ide” – írja Cook munkavállalóinak.

Cook az e -mailben olyan szivárgásokat hozott fel, amelyek egy belső vállalati megbeszélésből származtak . A találkozóról kiszivárgott hangfelvételekből kiderült, hogy a vakcinázatlan Apple alkalmazottakat rendszeresen tesztelni kell a COVID-19 miatt. Azt is kimutatták, hogy Cook azt mondta, “alig várja a továbblépést”, miután az Apple és a “Fortnite” gyártó Epic Games közötti trösztellenes ügyben döntés született.

Cook nem beszél a levegőbe –  a Business Insider információi szerint a hónap elején az Apple menesztette Ashley Gjovik mérnöki programmenedzsert, állítólag azért, mert bizalmas információkat szivárogtatott ki. Gjovik már hónapok óta tweetelte a társasággal kapcsolatos megkülönböztetés és zaklatás vádjait . A múlt hónapban az Apple alkalmazottainak egy csoportja indította el az AppleToo nevű weboldalt, ahol a munkatársak megoszthatják a rossz bánásmódról szóló történeteiket.

Fotó: Wikimedia

#apple #cook #zaklatas

H I R D E T É S