blank

Kirúgják az egyik nyugdíjpénztár vezetőit

blank
blank

H I R D E T É S

A pénztártagok számára előnytelen ingatlanügyleteket bonyolítottak a Pannónia Nyugdíjpénztár vezetői a Magyar Nemzeti Bank szerint, ezért a jegybank kezdeményezte az ügyvezető és az igazgatótanács elnökének felmentését – közölte az MNB.

Az ügyvezetőre, az igazgatótanács elnökére és további 13 jelenlegi és volt pénztári vezetőre összesen 59 millió forint személyi bírságot is kiszabott a jegybank a pénztártagok számára vagyoni hátrányt okozó ingatlanügyletek nyomán.

A Pannónia vezető testületeinek döntései következtében több személy – köztük pénztári vezető, továbbá egyes, a vezetőkhöz, vagy a pénztárhoz kapcsolódó érdekeltek – kaptak kedvezményes lakásvételi lehetőséget, csökkentve ezzel a tagok egyéni számlájának hozamlehetőségét.

A jegybank vizsgálata megállapította, hogy a megbüntetett személyek és a hozzájuk köthető érdekeltek a pénztár egy budapesti – lakásokat és irodákat magába foglaló – ingatlanfejlesztése esetében vásárolhattak maguknak lakásokat a normál vevőknek felszámított listaárakhoz képest kedvezményes áron, illetve egyéb kedvezményekkel és fizetési ütemezéssel.

MNB felhívta a figyelmet arra: a pénztári vezetők és vezető testületi tagok felelőssége, hogy munkájukat elsődlegesen a tagság érdekét képviselve, kiemelt gondossággal végezzék.

Fotó : Envato

Fotras: MTI

#nyugdijpenztar #buntetes #felmentes

H I R D E T É S