blank

Könnyebb, gyorsabb beutazás – jó hír a Horvátországba készülőknek

blank
blank

H I R D E T É S

Tegnaptól már a koronavírus elleni egy oltással is be lehet utazni Horvátországba – jelentette be Davor Bozinovic horvát belügyminiszter.

A tárcavezető kiemelte: a Pfizer/BioNTech-, a Moderna- és a Szputnyik V vakcina első dózisának felvételétől legalább 22 napnak kell eltelnie, de nem haladhatja meg a 42 napot, míg az AstraZeneca-féle oltóanyag első adagjától szintén 22 napnak kell eltelnie, de nem haladhatja meg a 84 napot. Az összes többi vakcina esetében csak két dózissal lehet korlátozások nélkül beutazni az országba, a második dózis felvételétől pedig 14 napnak kell eltelnie.

Azok, akiket nem oltottak be, és nem estek át a fertőzésen, a mintavételtől számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR- vagy 48 óránál nem régebbi, az EU-által elfogadott antigén gyorsteszt felmutatásával léphetik át a határt, akik pedig rendelkeznek európai digitális igazolvánnyal, hogy felgyorsítsák a határátlépést, feltölthetik adataikat a https://entercroatia.mup.hr/ honlapra. A beutazáshoz a határon minden esetben regisztrálni kell, kivéve, ha átutazóban van valaki.

Forrás: Piac és profit

#turizmus #vakcinakartya #horvatorszag

H I R D E T É S