blank

Kötelező a védőoltás mert életet ment ?

blank
blank

H I R D E T É S

Elutasította a texasi szövetségi bíróság annak a 117 kórházi dolgozónak a keresetét, akik beperelték a houstoni metodista kórházat, mert minden alkalmazottja számára kötelezővé tette a koronavírus elleni védőoltást.

Az alkalmazottakat hétfőn fizetés nélküli szabadságra küldték. Azt állítják: elbocsátják őket, ha június 21-ig nem oltatják be magukat.

A bíró azért utasította el a keresetet, mert az USA szövetségi joga nem tiltja a munkaadók számára, hogy előírják a kötelező védőoltást a munkavállalók számára. A felpereseket képviselő ápolónő viszont azzal érvelt, hogy a védőoltás kötelező előírása sérti a tisztességes eljárást, a munkavállalókat kényszerítik, hogy egy „nem engedélyezett” gyógyszert adassanak be maguknak.

A bíró szerint az alkalmazottak elutasíthatják az oltást, és elmehetnek máshova dolgozni. A követelmény tehát nem kényszerítés, mert érvelése szerint a kórház életmentést folytat az oltással és személyzet, a betegek és a családok biztonságának megőrzése érdekében döntöttek a védőoltás kötelezővé tételéről.

A felperesek ügyvédje fellebbezni fog a döntés ellen. Kijelentette, hogy “ez csak egy csata egy nagyobb háborúban, hogy megvédjék a munkavállalók jogait arra, hogy a foglalkoztatás feltételeiként ne kényszerüljenek vakcinakísérletben való részvételre.” A felperesek a kötelező oltást a náci Németországban végzett orvosi kísérletekhez hasonlították.

Más nagy kórházak, köztük a Pennsylvaniai Egyetem és a New York Presbyterian követték a példát és szintén kötelezővé tették a védőoltást munkavállalóiknak.

Forrás: jurist.org

#oltas #perecedens #usa

H I R D E T É S