blank

Kötelezővé akarja tenni az oltást az olasz kormányfő

blank
blank

H I R D E T É S

A koronavírus elleni védőoltás kötelezővé tételéről beszélt Mario Draghi miniszterelnök, aki hangsúlyozta, hogy a kötelező vakcinázás bevezetéséhez arra van szükség, hogy az Európai és az Olasz Gyógyszerügynökség engedélyezze az oltóanyagokat.

Szerinte attól kezdve, hogy a vakcinákra már nem a vészhelyzeti alkalmazás vonatkozik, ugyanúgy kötelezővé lehet tenni a beadásukat, mint bármelyik más oltás esetében. Mario Draghi megjegyezte, hogy a kötelezővé tételt az Európai Unió tagállamaival is egyeztetni kell.

Az egészségügyben és az oktatásban dolgozók után más szakmai kategóriák esetében is kötelezővé akarják tenni a védettségi igazolást, a közigazgatásban dolgozókkal kezdve. A közigazgatási miniszter már korábban bejelentette, hogy a közintézményekben vissza akarja vezetni a jelenléti munkát a 2020 márciustól alkalmazott távmunka helyett.

A harmadik dózis védőoltást elsőként a legsérülékenyebbek kapják meg szeptember végétől kezdve. A lakosság nagy része azonban csak jövő évben kap ismétlő oltást, miután a védettségi érvényességet a jelenlegi kilenc hónapról egy évre akarják emelni.

Az átoltottság meghaladta a 70 százalékot: több mint 38 millió olasz részesült már két adag oltásban.

Egyedül Szicíliában vezették vissza a járványkorlátozásokat, közöttük a maszk szabadtéren is kötelező viselését, de a mutatók a déli Calabriában és Szardínián is elérték a veszélyességi küszöböt a delta variáns terjedése miatt.

Fotó: Envato

#jarvany #oltas #jogszabaly #jogszabaly

H I R D E T É S