blank

Kriptovalutát fog bányászni a világ legrégebbi zölderőműve

blank
blank

A vízierőmű továbbra is áramot termel majd, de sokkal nagyobb a haszon, ha azt nem a villamosenergia-hálózatnak adják el, hanem bitcoin bányászatra használják.

A New York állambeli Mechanicville vízierőműve  a Hudson folyó partján épült 1897-ben, így valószínűleg a világ legrégebb óta működó megújuló energiás áramtermelő egysége. Az erőmű eleinte az egész fővárosi régióra termelt, ma már apró termelőegységnek minősül.

A bitcoin bányászat áramfaló tevékenység, mivel ehhez a munkához nagy teljesítményű berendezések szükségesek. Ha viszont eleve zöldenergiával táplálják a rendszert, megbicsaklik az a kritika, hogy a hálózati terhelést, illetve a fogyasztói árakat drámai mértékben megemelheti a bitcoin bányászat. A tulajdonos azonban elmondta: csak mellékesen szálltak be ebbe a bizniszbe, egyelőre kísérletezgetnek, amihez vettek néhány használt szervert, aztán majd meglátják – írja a napi.hu

Nem árt azonban az óvatosság, hiszen nem tudható, hogy a cégre nézve milyen hatással lenne egy olyan törvényjavaslat, amely megtiltja az államban a kriptovaluta bányászatát. Az ugyan nem egyértelmű, hogy a jogszabály kiterjedhet-e arra is, ha valaki a saját tulajdonában lévő, saját maga által termelt áramtermelését használja fel a kriptovaluta-bányászat során, de egy törvényjavaslat e témában már az asztalon van; azt már elfogadta a New York-i szenátus, és most várja a New York-i közgyűlés voksolását.

Fotó: coinscreed.com

#zoldenergia #kriptovaluta #usa