nyaralas.jpg

Külföldi nyaralás? Az egészségbiztosítás nem elég

blank
blank

H I R D E T É S

Az idei utasbiztosítások megkötésekor a legtöbb utazó kiemelt figyelmet szentel a járvány fedezeteire: egy közelmúltban végzett alkuszi felmérés alapján az utazásra készülők 81 százaléka e nélkül nem is hoz döntést.

Az Unióba szervezett külföldi utak esetében teljes védelmet az Európai Egészségbiztosítási Kártya is csak utasbiztosítással kiegészítve nyújt. A kártya az egészségügyi ellátással közvetlenül kapcsolódó költségeket – beleértve a koronavírus-betegséget – is fedezi, ugyanakkor a kapcsolódó kiadásokat, mint például a betegszállítás költségei, az utastársak és hozzátartozók utazásával kapcsolatos kiadások, a poggyászkár, valamint a külföldön kiemelt jelentőséggel bíró 24 órás telefonos asszisztenciát már nem.

Ha a rászoruló utast magánszolgáltató intézményben látják el, a kártya az ellátásnak csak egy részét fedezi. Emellett számos országban az állami szolgáltatók esetében is önrészt kell fizetni az ellátásért, egyes uniós államokban pedig visszatérítéses rendszer működik, vagyis az ellátás és a gyógyszerek költségeit az ellátásban részesülőnek kell megelőlegeznieírja az mmonline.hu

Autóval utazás esetén célszerű megvizsgálni, hogy az utasbiztosítás tartalmaz-e gépjármű-fedezetet, melynek különösen külföldön, idegen környezetben lehet nagyon hasznos része a gépjármű-asszisztencia szolgáltatás is. Ha nem része az alapbiztosításnak, akkor a legtöbb esetben külön díj mellett kérhető ilyen kiegészítő szolgáltatás.

#nyaralas #biztositas

H I R D E T É S