blank

Külföldi turisták számára is elérhető az új gyorsteszt Horvátországban

blank
blank

H I R D E T É S

Holnaptól minden horvát gyógyszertár kínálatában elérhetővé válik a 75-80 kuna közötti áron  – kevesebb, mint 4000 forintért – megvásárolható koronavírus-gyorsteszt, melynek megbízhatósága meghaladja a 98 százalékot.

Ez az első, az Európai Unió által jóváhagyott otthon elvégezhető, gyors antigénteszt. Alkalmazása igen egyszerű: az orr elejéből, 2-2,5 centiméterről kell mintát venni, majd ezt a reagenssel töltött kémcsőbe helyezni. 20-25 perc múlva mutatja ki az eredményt. Nyár közepén Horvátországban már elérhetők lesznek azok a hasonló tesztek is, melyekhez nem orrból, hanem szájból szükséges kenetet venni.

Május elejétől egyébként a magyar állampogárok korlátozás (negatív teszt, kötelező karantén) nélkül léphetnek be Horvátországba a két ország közötti megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló magyar védettségi igazolvánnyal, függetlenül az oltáshoz használt vakcina típusától.

A beutazónak azonban fel kell mutatnia a védettséget igazoló plasztikkártyát és a papíralapú oltási igazolványát is, amelyen mindkét oltási dátum szerepel. A Magyarországon kiállított oltási igazolásokat a horvátországi beutazáshoz nem kell külön fordítással ellátni. A beutazás akkor lehetséges, ha a második oltást követően eltelt 14 nap.

Forrás: https://www.24sata.hr/news/radosevic-kucni-test-na-koronu-kostat-ce-izmedu-75-i-80-kuna-764414

#horvatorszag #turizmus #oltas

H I R D E T É S