blank

Leépít a holland Heineken – több száz munkahely szűnik meg jövőre

blank
blank

H I R D E T É S

Húsz százalékkal csökkenti az irodai dolgozóinak számát a Heineken. Több száz munkahely szűnik meg jövőre. A leépítés a regionális irodákat is érinteni fogja – írja a Dutch News.nl.

A holland sörgyártó óriás, a Heineken azt tervezi, hogy a jövő év első negyedévében 20% -kal csökkenti amszterdami központjában és regionális regionális irodáiban a személyi költségeket, vagyis valószínűleg több száz munkahely fog megszűnni.

Jelenleg mintegy 1700 ember dolgozik a Heineken központjában és a regionális irodákban. A vállalat korábban azt közölte, hogy a koronavírus miatt 2020-ban nem hajt végre szerkezetátalakítást.

A Heineken nehéz évet tud a háta mögött, mivel a korlátozások miatt bezárják a kávézókat és bárokat Európa sok országában. Ez a piac viszont magas árréssel bír.

A Magyar Sörgyártók Szövetsége tájékoztatása szerint az öt legnagyobb magyar sörgyártó (Borsodi Sörgyár Kft., Carlsberg Hungary Kft., Dreher Sörgyárak Zrt., Heineken Hungária Zrt., Pécsi Sörfőzde Zrt.) idei együttes forgalma 5,5 százalékkal, 4,9 millió hektoliterre csökkent a harmadik negyedév végére az előző év azonos időszakához képest.

Forrás: dutchnews.nl/MTI

#leepites #Hollandia #sorgyartas #munkahely

H I R D E T É S