blank

Már az igazgatók is takarítanak a budapesti szállodákban

blank
blank

H I R D E T É S

Drámai a helyzet a fővárosi szállodákban a munkaerőhiány miatt: amellett, hogy hiányoznak a vendégek, nincs elég szakács és takarító személyzet– nyilatkozta az InfoRádiónak a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Fleisch Tamás szerint Budapesten kifejezetten nehéz helyzetben van a szállodaipar, hiszen „a külföldiek nélkül a  főváros nem kalkulálható turisztikai szempontból, ezért minden lehetőséget meg kell ragadni  akár a szállodások saját maguk által megcélzott belföldi vendégkörével” ugyanakkor a vidéki turizmus tekintetében már  ígéretesnek tűnik az idei nyár.

A szakember elmondta: Budapesten sok helyen akkora az emberhiány, hogy sokszor az igazgatók vagy az értékesítők takarítanak, szakácsok pedig nincsenek.

„Nagyon sok fiatal elhagyta a szakmát, reméljük csak ideiglenesen, miután bizalmatlanság van a szakmával kapcsolatban, ami vissza kell majd szerezni. Mindez azonban csak úgy lehetséges, ha tényleg stabilizálódik a helyzet, nem lesznek lezárások, nem lesznek újabb hullámok, és mindenki el tudja hinni, hogy ez a szakma megint ugyanolyan szép lesz, mint amelyik volt 2019 előtt” – hívta fel a figyelmet a szövetség elnöke.

#ujranyitas #szallodaipar #turizmus #budapest

H I R D E T É S